Hörlurar


De flesta använder sig av någon form av hörlur för att arbeta ostört vid en dator eller för att kunna lyssna på favoritmusiken under ett träningspass. Vi har alla lite olika syn på hur hörlurar ska se ut och fungera och det här beror helt och hållet på vad vi behöver dem för. Om man ska använda hörlurarna för saker som att tala över Skype på datorn så behöver man även ha en väl fungerande mikrofon. Ibland så kan det vara klokt att investera i lurar som är utan sladdar så att man slipper ha en sladd hängande mot halsen eller som ett hinder runt arbetsplatsen. God kvalitet är viktigt såväl som passform så att man trivs med lurarna på.

Bekväma hörlurar

Trådlösa hörlurarDet finns ju en rad olika hörlursmodeller och här kan man välja mellan sådana som man sticker in i örat och sådana som istället sitter på örats utsida. En del tycker att det mest bekväma är de stora hörlurarna som ser ut som kåpor och som ger en bred ljudbild. Dessa kan vara lite tyngre att bära men om man jobbar seriöst med ljud så är det den här modellen som gäller. Om man inte tycker om att ha pluggar i öronen så kan man satsa på en nättare modell som sitter på utsidan. Det kan också vara klokt att se på lite olika varianter av plugghörlurar då saker som silikon kan förändra känslan man får av att sticka in dessa i örat.

Bra ljud

Vad som utgör bra ljud kan diskuteras men de flesta håller nog med om att man inte vill uppleva brus och en ojämn fördelning mellan kanaler. Billigare hörlurar har en tendens att förlora kvalitet med tiden vilket leder till att man ibland bara kan höra en kanal. Det här kan bero på att man inte har tagit hand om sladden på rätt sätt så det är klart att man måste ta sitt ansvar och sköta hörlurarna på rätt sätt för att behålla ljudet. Det kostar som regel mer med hörlurar som har en riktigt hög ljudkvalitet. Det här är lurar där man får en fin ljudbild både vid låg och vid hög volym. I vissa fall så kan det vara viktigt att lurarna inte läcker alltför mycket ljud då detta kan störa ens omgivning.

Som mikrofon

I vissa situationer som då man använder sig av sin Skype som en telefon så är det bra med en hörlur som även inkluderar en mikrofon. Här finns det en rad olika modeller. När man har ställt in datorn på rätt sätt så ska man kunna använda sig av hörluren enbart som mikrofon då man vill det och både som mikrofon och hörlur när man vill det. Det här ger en flexibelt som man drar stor nytta av både på jobbet och på fritid då man använder sin dator som en multimedia station.